Tuhkimotarinoita – Cinderella stories (FIN/ENG)

Pienenä mulla oli tuhkimo-mekko. Vaaleansininen, muhkeat tyllihihat ja paljon kimalletta. Täydellinen, joka tytön unelma. Parasta oli päästä pukemaan se päälle tylsien tarhavaatteiden jälkeen. Nopeasti tylli alkoi kuitenkin pistellä kainaloissa ja mekko kutittaa. Se oli saatava pois. Tylsät tarhavaatteet tuntuivat taas kivoilta.

As a kid I had a Cinderella dress. Light blue, plush sleeves and lot of sparkle. Perfect and every girls dream. The best thing was to dress it after boring clothes I needed to wear in kindergarten. Soon those sleeves started to feel itchy and I needed to take of the dress. Normal boring clothes felt nice again.

 

Vessan seinissä on hometta ja lattialla joku epämääräinen lätäkkö. Sängyn voi tunnistaa sängyksi, neljä kulmaa ja joku peite päällä. Sähköt katosi muutamaksi päiväksi, kuulemma sähkölasku jäänyt omistajalla maksamatta. Wifi ei ole toiminut moneen viikkoon. Vuonna 2017 saa purra hammasta kahden jälkimmäisen puutteen kanssa. Vessan hajuun tottuu nopeasti ja hiukset saa pestyä kylmälläkin vedellä.

There is mold growing all over the bathrooms walls and some strange puddle on the floor. The bed can be identified as a bed, four corners and some blanket. Electricity disappeared for a few days. We heard that the electricity bill wasn´t paid by the owner. You quickly get used to the smell of the toilet and you can wash your hair with the cold water as well. But when it comes to the lack of electricity and no wifi it´s not that easy in the  2017.

Kodinhoitaja lähti juuri 20 kilometrin päähän kauppaan hakemaan hoitoainetta, jotta saisin kiiltävän tukan pesun jälkeen. Samaan aikaan kaksi kokkia valmistaa illallista. Illallista, jonka menu valikoimassa kaikki on mahdollista. Eksyin matkalla makuuhuoneesta kylpyhuoneeseen. Puutarhuri opasti kääntymään vasemmalle.

The housekeeper travelled 20 miles to shop conditioner just so my hair could be shiny after washing. At the same time, two chefs are preparing a dinner. Dinner with all menu options available. I got lost on the way from our bedroom to the bathroom. The gardener instructed me to turn left.

  

20 hehtaaria maata, 4 makuuhuonetta, 5 kylpyhuonetta, 6 palvelushenkilöä, kilometri omaa rantaviivaa ja minä ja Joey. Nyt olen Madam ja makoilen palatsin toisen kerroksen kylpyhuoneen vaahtokylvyssä, josta on merinäköala omalle rannalle. 24 tuntia sitten suihkusta tuli vain kylmää vettä ja sain väistellä etten tallo pieniä vessaeläimiä. 24 tuntia ja ääripäästä toiseen kuin haltijakummin taikasauvan heilautuksesta.

20 acres of land, 4 bedrooms, 5 bathrooms, 6 staff members, one mile of our own coastline and Joey and I. I’m now being called Madam and I´m having a bubblebath in our third bathroom on the second floor of the palace. There is an ocean view to the private beach above the bath. 24 hours ago it was only cold water from the shower and I needed to watch out for these little bathroom animals while showering. 24 hours and from extremity to the other, like fairy godmother swinging a magic wand.

   

Epätodellista. Siltä se tuntuu. Tuntuu uskomattomalta millaisiin paikkoihin ja kokemuksiin intohimon seuraaminen voi viedä. Sellaisiin joihin oma järkevä rahankäyttö ei ainakaan voisi koskaan johtaa. Jos joku läimäyttäisi nyt 10 000 euroa käteen niin luultavasti maitoon ja leipään saisin sen ensimmäisenä kulutettua. Tylsää, mutta niin ihanan järkevää. Samalla logiikalla asutaan ja eletään, mikäli ei olla tekemässä jotain työprojektia. Välttämättömyys on riittävää (tosin alussa kuvailemani kohde jäi vielä välttämättömyys-rimankin alapuolelle). Rakastan tehdä näitä tuhkimotarina siirtymisiä, jolloin osaa arvostaa myös sitä lämmintä vettä suihkussa.

Unreal. Thats the word to describe it. It feels surreal to visit these places and have these experiences by following your passion. On those places ones rational use of money could never lead. Lets say someone gives me 10,000 dollars right now I would easily spend it on some basics like groceries, milk and bread. I don´t need a palace on a private beach. As long as I have a roof above my head and there is a bed and some sort of shower I´m okey. That´s the logic Joey and I use when it comes to living life when we are not doing some work project. And I love doing these cinderella-story-transitions, so you can also appreciate the warm water in the shower. 

Nautinto koukuttaa.  Entä jos elämä olisi pelkkiä kurpitsavaunuja, hyviä haltijoita ja tanssiaisia ruusutarhassa? Kuulostaa kivalta. Kunnes nautinto katoaisi. Mekko alkaisi kutittaa. Omalla kohdalla tiedän että nautinto perustuu nimenomaan siihen, että tiedän taian raukeavan kellon lyödessä 12. Tylsät tarhavaatteet löytyvät aina kaapista.

Pleasure is addictive. What if life was full of only pumpking wagons, mary godmothers, and dancing in rose gardens? Sounds nice eh. Until the pleasure disappears. And the dress would start feeling itchy again.  In my own case, I know that pleasure is based precisely on the fact that I know the magic will disappear when the clock turns 12 at the midnight. There is always normal clothes in the closet. 

 

Prinssi säilyy onneksi vielä keskiyön jälkeenkin. Lisäksi näistä tuhkimotarinoista jää aina käteen enemmän kuin yksi liian pieni lasinen tossu tai kutisevat kainalot. Elämyksiä ja uusia kokemuksia, joita kyllä muodollisesti rahalla saa loputtomasti. Silloin on kuitenkin vaarana että tuhkimoelämys katoaa. Ja samalla se suurin nautinto.

Luckily I still got the prince after this. In addition, you are left with more from these kind of cinderella stories than just a one too small glass shoe. remain at hand with more than one too small glass jar. New experiences that you actually can get endlessly with money. But then there is a risk that the cinderella-story-experience will disappear. And at the same time the greatest pleasure.

Rakkaudella, Dora

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *