Säihkyvä Tyyppi (FIN)

Positiivinen. Kuinkakohan moni on joskus liittänyt sanan itseensä? Jokainen työnantaja haluaa työntekijän, jolla on positiivinen asenne, koulussa jaetaan patsaita niille, jotka positiivisuudellaan luovat hyvää ilmapiiriä. Matematiikassa positiivinen on nollaa suurempi. Isompaa kuin nollaa pienemmät. Entä parempaa?

  

Piirre, jonka varmasti jokainen haluaisi itseensä liitettävän, mutta ketkä oikeasti ovat niitä nollaa suurempia, luonnostaan positiivisia ihmisiä. Itse haluaisin ainakin olla. Mutta ei tarvitse tehdä edes kovin syvällistä itsetutkiskelua päätyäkseen siihen lopputulokseen, että kolmen itseään kuvaavan adjektiivin joukkoon se ei valitettavasti kuulu. Ei välttämättä vielä neljäskään. Paljon muita kivoja adjektiiveja sinne kyllä kuuluu, mutta kärkikolmikossa ei sanaa lue. Pyrkimys positiivisempaan ajattelutapaan tekee kuitenkin jo paljon.

Hymypatsaan sain vitosluokalla ja työhakemuksessa olen varmasti esitellyt itseni positiivisena ja reippaana. Enkä mitään emävaletta siinäkään kohtaan suustani ole päästänyt. On kuitenkin eriasia osata olla positiivinen tai täyttää päänsä positiivisilla ajatuksilla silloin kun kaikki sujuu niin kuin pitää, kuin toteuttaa sitä ihan jokaisessa ajatuksessa, joka korvien välissä pyörii. Sateessa ja paisteessa.

Jokaiselle on helppo ajatella kivoja silloin kun kaikki ympärillä on pelkkää kivaa. Aurinko paistaa ja elämä on yhtä isoa leveetä hymyä. Kesällä suupielet nousevat herkemmin kuin pimeydessä loskan keskellä. Murehtijat ja Stressaajat ovat vielä erikseen oma kerhonsa. He löytävät paratiisissakin, jotain murehdittavaa  ja stressattavaa. Itse kuulun myös tähän remmiin aina välillä. Sen tiedostaminen antaa kuitenkin myös mahdollisuuden irtautua.

Ihailen suunnattomasti ja terveellä tavalla myös kadehdin ihmisiä, joista positiivisuus kaikkea tekemistä kohtaan suorastaan huokuu. Heillä on vain positiivisia ongelmia. Näkevät jokaisessa haasteessa ja epäonnistumisessa aina uuden mahdollisuuden onnistua. Uskovat johonkin sopivasti mahdottomaan ja tietävät sen olevan mahdollista. Hymyilevät. Nauravat. Sädehtivät. Ja samalla saavat kaikki muutkin ympärillä hymyilemään, nauramaan ja sädehtimään.

Hyvä johtaja valitsee tiimiinsä jäsenet sen perusteella, mitä ominaisuuksia heiltä itseltään puuttuu. Miksi palkata viittä analyyttistä asiantuntijaa, jos itse on analyyttinen asiantuntija. Erilaisuudella on täydentäviä vaikutuksia. Puutteet tasoittuu. Vahvuudet lisääntyy. Pätee kaikkiin suhteisiin.

Aina voi oppia lisää ajattelemaan positiivisesti. Vähentämään omaa turhaa valitusta. Uskoa enemmän itseensä ja jakaa kannustusta muille. Hyväpuoli säihkyvissä ihmisissä on vielä sekin, että ne  säihkyvät ympärilleen jatkuvasti ja siksi olenkin onnekas niistä kultakimpaleista, keitä kainaloistani löytyy. Jos ihminen on oikeasti viiden lähimmäisen ihmisen summa, niin siinätapauksessa olen ihan tajuttoman siisti ja säihkyvä tyyppi. Yksin ei olisi mahdollista päästä nollaa suurempiin lukuihin, mutta muiden avulla olen kirkkaasti nollaa suurempi. Parasta on, että näitä siistejä säihkyviä tyyppejä ei voi koskaan olla ihmisellä liikaa, eikä sädehdinnällä ole mitään kattoa tai kipurajaa.

Jos säihkyvälle tyypille pitäisi antaa nimi ja kasvot, olisi sen nimi Joey ja kasvot alhaalla. Joka päivä saan ihailla sitä ajattelutapaa, jota tämä tyyppi viljelee ja säihkyä vieressä onnellisempana kuin koskaan. Hyvää syntymäpäivää Säihkyvä Tyyppi!

Rakkaudella, Dora

My dear english readers please use Google translate or some better translating system <3

Peace and Love! Dora

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *