Muuttolinnut (FIN)

Västäräkki, tervapääsky, töyhtöhyyppä sekä useat muut lintulajit lähtevät pakkasia pakoon lämpimimmille alueille, joissa taistelu reviiristä ja ravinnosta ei ole yhtä kiivasta. Hieman harvinaisempi hyyppä-lajike päätti tänä vuonna levittää siipensä ja lähteä reviiritaistoon hieman aikaisemmin. Nimittäin jo toukokuun puolella. Maan magneettikenttää apuna käyttäen he suunnistavat palmupuulta toiselle lentäen useita tuhansia kilometrejä. Päämäärä ja paluu ovat heille yhtä hämärän peitossa kuin hämärä hämärän peitossa voi olla.

Edellisenä päivänä luovutimme asunnon ja auto myytiin, seuraavana seisoimme lentokentällä menoliput kourassa. “Kunhan meillä on passit, sun bikint ja mun kamera, me pärjätään” – Joey. Kävelimme koneeseen ja 12 tunnin lentomatka kohti Singaporea sai alkaa.

 

Singaporessa mukaan suloiseen lintuparveen liittyi Joeyn kadonnut kanadalainen kaksoisveli Justin. Kolmistaan hyrräsimme muutamassa päivässä läpi Singaporen meiningit. Aasialaista kulttuuria länsimaisella twistillä, hulppeita hotelleja ja paljon dumblingsseja. Google-kääntäjä nimesi tämän ruokalajin kökkäreeksi, jota se kyllä hyvin pitkälti muistutti. Nimi ei miestä pahentanut tässäkään tapauksessa.

Hulppeiden puitteiden lisäksi Singaporen Raffles hotelli tarjosi meille kuuluisat drinkit. Singapore Sling on saanut alkunsa kyseistä paikasta. Michael Jacksonin, Johny Depin ja useiden muiden tuttujen tapaan pääsimme nauttimaan drinkit itse rikospaikalle, jossa juoma ensimmäisen kerran kurkusta alas kaadettiin. Paikka kantaa nimeä Long Bar. Stoori juoman takaa on vielä juojiaankin mielenkiintoisempi.

1900- luvun alussa ei naisten ollut suotavaa käyttää alkoholia julkisesti. Alkoholi kuten useat muut viihdykkeet olivat julkisesti vain miehille tarkoitettuja. Terävä ajattelija baarimikko Ngiam Tong Boon kehitti keinon, jolla myös naiset voisivat nauttia alkoholin kielletyistä vaikutuksista, sekä samalla käyttäytyä etiketin mukaisesti. Hän kehitti makean juoman, joka näytti hedelmämehulta, mutta joka sisälsi runsain määrin alkoholia. Oikeaoppisesti juoma tarjoillaan aina kirsikka naista kohti.

Singaporen lentokentällä meitä odotti yllätys. Tarkoituksena oli lentää aamuyön lennolla Indonesiaan Balille. Lentokenttävirkailija kertoi meille kuitenkin ettei matkamme voi jatkua ilman paluulippua. Fiksumpi reissaaja olisi tietenkin tarkistanut etukäteen ettei Balilla todellakaan ole mahdollisuutta oleskella 29 päivää pidempään ilman viisumia… Aikaa jälkiviisaudelle tässä kohtaa ei ollut. Meillä oli tasan 20 minuuttia aikaa ostaa lennot seuraavaan kohteeseen, mikäli halusimme vielä ehtiä lennolle. Reissusuunnitelmaa, eikä aikaa harkittuihin päätöksiin yksinkertaisesti ollut, vaan päätös tuli tehdä kivi-paperi-sakset -meiningillä. Aikaa 15 minuuttia. Tärisevin käsin toinen piteli Aasian karttaa ja toinen taisteli nettiyhteyden kanssa. Vaihtoehtoihin valikoituivat Filippiinit, Malesia, Sri Lanka ja Malediivit. Kriteereitä tasan kolme: aurinko, halpa ja mahdollisimman vähän  taifuuneja, tsunameja ja muita t-alkusia katastrofeja. Aikaa 10 minuuttia. Arpaonni suosi tällä kertaa Malesiaa. Kädet hikosiva Air Asian varaussivustolla wifin katketessa aina kriittisellä hetkellä. Aikaa 5 minuuttia. Kortti ei mene läpi. Aikaa 2 minuuttia. Lentoliput sähköpostissa. Helpotuksen huokaus. Laukut hihnalle ja suoraa kyytiä koneeseen.

Seuraavat hikipisarat vieritettiin unettoman yön jälkeen lentokoneen laskeutuessa Balille.

Rakkaudella, Dora

…And for english readers u know how to use Google translate:)

Peace and Love!

Dora

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *